Anasayfa > Haberler >Köpek Komutları

Köpek Komutları

Köpek Komutları

Günümüzde köpek eğitimi konusunda uzmanlaşmış kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Köpek eğitimi, gerek köpek gerekse eğitimi uygulayan kişi için sabır gerektirir. Eğitim sürecinin başarılı olabilmesi için erken başlanması oldukça önemlidir. Zor bir eğitim süreci olduğu unutulmamalıdır. Hayvan dostlarımıza öğretilen birçok komutu kapsayan eğitim modelleri mevcuttur. Köpek eğitimleri konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından öğretilen komutlar kısa sürede öğrenmeyi sağlamaktadır. Köpek eğitimi konusunda öğretilen temel bazı komutlar vardır. Bunlar; otur komutu, bekle komutu, yat komutu, gel komutu ve takip et komutu olarak adlandırılır.

Köpek komutları öğretilirken önemli olan iki husus vardır. Bunlardan ilki; ses tonu, ikincisi ise övgü ve ödüldür. Komutlar öğretilirken kullanılan ses tonu önemlidir. Kararlı bir ses tonu kullanılmalıdır. Komutlar öğretilirken kişilerin özverili olmaları da oldukça önemli bir konudur. Eğitim sabır işidir. Her köpek farklı sürelerde komutları öğrenebilir. Köpek eğitimi büyük bir emeğin ürünüdür. Her komut birbiriyle bağlantılıdır. Uzman kişiler tarafından verilen eğitimler sayesinde köpekler iyi eğitimli olarak hayatlarını sürdürürler.


Köpek Eğitiminde Otur Komutu

Otur komutu öğretilirken ilk etapta köpeğin dikkati çekilir. Ödül olarak verilecek mama köpeğin burun hizasında tutulmalıdır. Otur komutu verildikten sonra ödül maması köpeğin başının arkasından verilerek oturması sağlanır. Oturduğu esnada ödül maması verilir ve övgü sözü olan aferin denir. Komutla oturma eyleminin zamanlaması çok önemlidir. Köpek tam oturduğu sırada ödül maması verilmelidir. Aradaki bağlantı bu şekilde öğretilir. Köpek zamanla komut eylem ilişkisini kurmayı öğrenecektir.

Köpek Eğitiminde Bekle Komutu

Otur komutu öğretildikten sonra bekle komutunu öğretmeye başlanabilir. Köpek oturur vaziyette el işaretiyle bekle komutu verilir. Komutu veren kişinin yüzü köpeğe dönük bir şekilde yavaş olmak şartıyla geri adım atılır. Bu esnada köpek eğer ayağa kalkarsa tekrar köpeğe yaklaşılır. Eğer köpek oturmaya devam ederse ödül maması verilir ve aferin denir. Bu şekilde tekrarlanarak komut öğretilir. 
 

Köpek Eğitiminde Yat Komutu 


Yat komutu öğretilirken köpekten oturması istenir. Köpek oturduğunda ödül maması burnunun hizasında tutulur ve ön patilerine doğru ödül maması L şekli çizer biçimde yere doğru hareket ettirilir. Yerde tutulan ödül mamasını takip eden köpek yat komutundan sonra mamayla ödüllendirilir. 
 

Köpek Eğitiminde Gel Komutu

Gel komutu öğretilirken yüzün daima köpeğe dönük olmasına dikkat edilmelidir. Köpek otur ya da bekle komutunu gerçekleştirdiğinde bir kaç adım geri gidilip köpeğe gel diyerek gelmesi sağlanır. Komut gerçekleştiğinde ödül maması verilir. Mesafe zamanla arttırılarak komut öğretilir. 
      

Köpek Eğitiminde Takip Et Komutu 

Her komutta olduğu gibi takip et komutunda da köpeği sıkmamak gerekmektedir. Komutlar öğretilirken ne kadar eğlendirerek öğretilir ise o kadar kalıcı olur. Takip et komutu öğretilirken köpeğin sakın olması çok önemli bir noktadır. Köpekle yürümeye başlanır ve köpeğin kayışı olabildiğince yakın mesafede tutulmalıdır. Takip komutu verilip yürümeye devam edilmelidir. Köpek yanınızda yürümeye devam ettiği sürece göz teması kurulmalı ve ödüllendirilmelidir. Köpeğin kayışının biraz gevşek olması daha iyi takip edebilmesini sağlayacaktır. Kısa sürede dikkati dağılan köpekler için 8 şeklinde bir yürüyüş daha etkili olacaktır. 


Köpek Eğitim Merkezleri

Köpek eğitimi noktasında komutların öğrenilmesi bir süreçtir. Bu süreç uzman kişiler tarafından gerçekleştiği ölçüde kısa sürede başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu alanda hizmet veren firmalar oldukça yaygındır. Uzman kişilere ve eğitim içeriklerine erişmek ve hizmet alabilmek için iletişime geçmek faydalı olacaktır. Köpek eğitimi hizmeti almak için sitemizi incelemek mümkündür. 

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara